SASTOJCI:
- 4 velika stara peciva
- pekmez od kajsija (marelica)
- maslac za mazanje kalupa
- 4 dl (dobra skorupa) vrhnja
- 6 jaja
- šećer
- vanili šećer
PRIPREMA:
1. Peciva kojima smo oribali koricu prerezati na 4 jednaka dijela
2. Svakom izdubiti malo sredine, a izdubljene dijelove namazati s malo pekmeza
3. Pripremljenim komadima peciva popuniti kalup prethodno namazan maslacem
4. S pjenom od vrhnja, žumanjaka, šećera i vanili šećera politi komade peciva da postanu sočni
5. Premazati sa snijegom od 3 bjelanjka, šećerom i vanili šećerom, te zapeći
6. Služiti toplo
View the embedded image gallery online at:
https://muzejuloncu.gmp.hr/2-recepti/76-kipfel-koch-ili-povarak-od-roscica#sigProId47bb53cdc0
https://muzejuloncu.gmp.hr/2-recepti/76-kipfel-koch-ili-povarak-od-roscica#sigProId47bb53cdc0