Newsletter

U Zavičajnom muzeju Županje „Stjepan Gruber“ 30. listopada 2014. godine Gradski muzej Požega je uz pomoć JVP Grada Požege i tvrtke Alles obavio primopredaju donacije sakupljene u humanitarnoj akciji Muzeji u loncu, s načelnicima poplavljenih posavskih općina Gunja, Drenovci i Vrbanja. U akciji je sudjelovalo 9 muzeja Muzejske udruge istočne Hrvatske, te Društvo Šibenčana i Zavičajno društvo vodičkog kraja u Zagrebu.


U dva mjeseca koliko je akcija trajala, sakupljeno je 155 kutija, odnosno 5038 komada kuhinjskih potrepština (25 malih kuhinjskih aparata, 1 hladnjak, 1047 šalica, 1045 tanjura, 511 čaša, 304 kompleta za serviranje i 2107 ostalog pribora za pripremu i serviranje hrane) u vrijednosti od 25.000 kuna.

U ime organizatora, načelnika stradalih općina Hrvoja Lucića, Jakše Šestića i Ivice Sepa, te stanovnika stradalog područja, velika hvala svim građanima na darivanim predmetima, muzejima i udrugama koji su sudjelovali u akciji, JVP Grada Požege na logističkoj i fizičkoj pomoći, DVD Požega na ustupljenom prostoru, tvrtki Alles d.o.o. na besplatnim uslugama prijevoza iz slavonskih muzeja do Požege, odnosno Županje, tvrtki Zvečevo d.d na doniranim kutijama za pakiranje, svim medijima koji su akciji dva mjeseca davali vjetar u leđa, kao naravno i svim volonterima pri organizaciji i pakiranju donacije.

 

Joomla Templates by Joomla51.com