SASTOJCI:
Za tijesto:
- 12 dag maslaca
- 5 žumanjaka
- 3 žlice šećera
- 20 dag brašna
- 3 dag kvasca
- 7 žlica mlijeka
- malo soli
- marmelada od kajsija (marelica)
Za snijeg:
- 5 bjelanjaka
- 3 žlice šećera
PRIPREMA:
1. Izrađenom maslacu miješajući dodati žumanjke i šećer
2. Polako dodavati brašno, na mlijeku dignuti kvasac i prstohvat soli
3. Dobro izmiješanu smjesu uliti u namašćenu ili papirom za pečenje obloženu tepsiju
4. Dopola ispečeno tijesto namazati marmeladom od kajsija
5. Dodati pripremljeni snijeg od bjelanjaka i šećera
6. Zapeći dok ne porumeni
7. Rezati na četvrtine
View the embedded image gallery online at:
https://muzejuloncu.gmp.hr/index.php?id=234&option=com_content&view=article#sigProId62d4e9eb21
https://muzejuloncu.gmp.hr/index.php?id=234&option=com_content&view=article#sigProId62d4e9eb21