Sastojci za pac:
- 4 svinjska želudca
- ½ dl octa
- 1 šaka soli
- 1 glavica crvenog luka
- 6 režnjeva bijelog luka
Sastojci za škembeće:
- 1 crveni luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica masti
- 1 dl vode za podlijevanje
- 2 žličice crvene mljevene paprike
- 1 žličica papra
- Vezica lista peršina i kopra
- 1 žlica vrhnja
- Soli po potrebi
Postupak:
1. Izvaditi želudce iz marinade, usitniti ih
2. Usitniti crveni i bijeli luk i pržiti na masti
3. Dodati želudce i nastaviti pržiti
4. Podliti s vodom
5. Dodati crvenu mljevenu papriku, papar
6. Doliti vode i dodati listove peršina i kopra
7. Prokuhati i služiti toplo s kiselim vrhnjem
https://muzejuloncu.gmp.hr/index.php?id=265&option=com_content&view=article#sigProId31dcdc8956