SASTOJCI (za 2 veća pereca):
- 3 cijela jaja
- Pšenično oštro brašno koliko popiju jaja
- Prstohvat soli
PRIPREMA:
1. Jaja odvojiti od ljuski, te miješanjem pjenjačom sjediniti bjelanjak i žumanjak
2. Posoliti
3. Dodavati brašno i rukama umijesiti glatko polutvrdo tijesto
4. Razdijeliti ga na dva djela
5. Svaki dio razvaljati u pravokutnik, i razrezati na užim krajevima
6. Jednu dužu stranu narezati na trakice
7. Pravokutnik tijesta posuti brašnom i po dužini presaviti na pola
8. Saviti, te uže razrezane krajeve spojiti sa bjeljanjkom
9. Peći u unaprijed jako zagrijanoj pećnici dok se ne dignu izrezane trakice poput krijeste
https://muzejuloncu.gmp.hr/index.php?id=29&option=com_content&view=article#sigProId5d4fe93df9