SASTOJCI (za 4 osobe):
- 1 žlica masti
- 0,75 l ukuhane rajčice
- 2 žlice šećera
- 2 žlice brašna
- 2 žlica kiselog vrhnja ili mlijeka
- Prstohvat soli
- Prtohvat celerovog lista
- 0,5 l vode
- Za noklice: miješati jedno jaje s malo soli i dodavati brašna dok ne postane žitko
PRIPREMA:
1. Na otopljenoj masti karamelizirati šećer
2. Dodati brašno uz miješanje
3. Kad brašno požuti, dodati rajčicu i usitnjen celerov list,
4. Kad rajčica provrije, dodati vodu i posoliti
5. Od jaja i brašna napraviti noklice i zakuhati u juhi
6. Na kraju dodati kiselo vrhnje ili mlijeko
	View the embedded image gallery online at:
	
https://muzejuloncu.gmp.hr/index.php?id=34&option=com_content&view=article#sigProId07b18e7dc7
 https://muzejuloncu.gmp.hr/index.php?id=34&option=com_content&view=article#sigProId07b18e7dc7