SASTOJCI:
- 150 grama teleće ili svinjske jetrice
- 3 žumanjka
- 1 manja glavica crvenog luka
- 125 grama maslaca
- 1 žlica senfa
- Sol i papar po ukusu
PRIPREMA:
1. Skuhanu jetricu dobro usitniti (3 puta kroz mesoreznicu)
2. Dodati kuhane žumanjke, što sitnije izrezani crveni luk, omekšali maslac, senf i začine po ukusu
3. Sve sastojke dobro izmiješati da se sjedine u jednoličnu povezanu masu
4. Smjesu rukama oblikovati u veknu i staviti u nauljenu duguljastu posudu
5. Služiti hladno
6. Ovom paštetom možemo dan prije napuniti izdubljeni francuski kruh kojega za goste režemo na tanke kriške
View the embedded image gallery online at:
https://muzejuloncu.gmp.hr/index.php?id=51&option=com_content&view=article#sigProIdad4a234ba0
https://muzejuloncu.gmp.hr/index.php?id=51&option=com_content&view=article#sigProIdad4a234ba0