Newsletter

 

Jednoga dana, kada projekt Muzej u loncu nastavi živjeti punim plućima i izvan Gradskog muzeja Požega, nitko sretniji od nas. Muzej u loncu ima puno potencijala, ali zasigurno je najveći onaj turistički. Požeška TZ, zahvaljujući direktorici Silviji Podoljak, prepoznala je do sada učinjeno kao potrebni kapital u stvaranju posebne turističke osobne iskaznice Požege. Turistička ruta Muzej u loncu, zašto ne? Obilje jedinstvene tradicijske hrane šarolikih povijesnih korjena, odličan je temelj  da se Požega predstavi kao „Destinacija za dušu“. Konačno, ponovno otkrivena i sve popularnija jela, poput vinogradarskog ćevapa, cicvare, kipfelkocha, majskog vina koja privlače pažnju svojom osobnošću i pričom, mogu biti savršeni dio ladanjskog, vjerskog, festivalskog, biciklističkog, ma bilo kakvog oblika turizma za koje je ovaj kraj dušu dao.   

Baš takvu, Požegu je doživjela i opisala u afirmativnom članku časopisa Croatia Airlensa za proljeće 2014. Anika Rešetar Drvar. Naravno, to je bila čast i prigoda da se 30. travnja 2014. upriliči i predstavljanje cijelog broja, što je sa zadovoljstvom učinila glavna urednica časopisa Ksenija Žlof. U ugodnom ambijentu uvijek prijateljski raspoloženog restorana Grgin dol, uz požeškog gradonačelnika, okupili su se ugostitelji, obiteljski OPGovi, dakle, brojni zainteresirani, budući, aktivni sudionici turističke ponude Muzeja u loncu kušajući i sami potencijale u hrani. Jedan od aduta ove ponude svakako su i budući gastro suveniri, poput suhih kolača požeških pijanaca ili meda od repe na kojima tek treba raditi. I zato su nas silno razveselile časne sestre Milosrdnice svetog Vinka Paulskog, koje su se već prihvatile posla izrade svog gastro suvenira, donijevši punu košaru znimljivo osmišljenih marmeladi od mrkve nekadašnje Domaćinske škole.

 

Joomla Template by Joomla51.com