Newsletter

Zahvaljujući Turističkim zajednicama Grada Požege i Požeško-slavonske županije koje su kandidirale Muzej u loncu za prestižna priznanja Udruge putničkih agencija i časopisa Way of Croatia, 19. studenog 2014. godine u Rapcu, Gradskom muzeju Požega uručena je nagrada sa zlatnim znakom u kategoriji muzejskih ustanova. Svojim projektom Muzej u loncu Gradski muzej Požega predvodi sjajno i motivirajuće društvo: Gradski muzej Vukovara, Muzej Krapine i Muzej Labinštine.

Potvrda je to, da istraživanje tradicijske baštine visoko kotira kao kulturni proizvod turističke ponude. Štoviše, nastojanja projekta Muzej u loncu da istraženom i brendiranom tradicijskom prehranom motivira subjekte lokalne zajednice u smislu ponude pronađenih jela, izrade gastro suvenira, radionica kuhanja, turističke ture, zahvaljujući TZ Grada Požege, čini se dobiva vjetar u leđa.

Pa mirno nam Panonsko more!

Ovu nagradu Muzej u loncu dijeli sa svima Vama, dragi prijatelji, koji ste uz nas od samih početaka: od pratitelja bloga, poticatelja ove lijepe priče na bilo koji način, kazivača i suradnika na terenu, pa sve do priprematelja i konzumenata ovih čudesnih, ponovno uskrslih, tradicijskih jela koja pričaju priču o prošlosti i običajima ovog prelijepog komadića Lijepe naše.

 

Joomla Templates by Joomla51.com