SASTOJCI:
- 3 kg narezane guščetine
- 10 glavica luka
- 4 velike žlice masti
- 2 – 3 litre vode
- 3 mrkve,
- 2 peršina (korijena i lista),
- 1 manji celer
- sol
- crvena mljevena paprika
ZA VALJUŠKE:
- 4 jaja
- 2 žličice soli
- mekog brašna po potrebi
PRIPREMA:
1. Guske očistiti od perja i utrobe i izrezati na komade
2. Na masti pirjati usitnjeni crveni luk
3. Podliti ½ dl mlake vode
4. Dodati guščetinu, začiniti sa solju i crvenom mljevenom paprikom, te nastaviti kuhati
5. Nakon 1, 5 sata kuhanja dodati usitnjeno povrće i nastaviti kuhati dok se meso ne odvoji od kosti
6. Od jaja, vode, brašna i soli umiješati tijesto za valjuške i dodati u paprikaš
7. Kuhati dok valjušci ne isplivaju na površinu
https://muzejuloncu.gmp.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=266#sigProId6445a24fd9