SASTOJCI (za 8 komada):
- 3 cijela jaja
- Pšenično oštro brašno koliko popiju jaja
- Prstohvat soli
- 2 žlice šećera
PRIPREMA:
1. Jaja odvojiti od ljuski, (jedan bjelanjak ostaviti za snijeg), te miješanjem pjenjačom sjediniti bjelanjak i žumanjak
2. Posoliti
3. Dodavati brašno i rukama umijesiti glatko polutvrdo tijesto
4. Razdijeliti ga na osam djelova
5. Od svakog dijela napraviti valjčić koji treba saviti u krug i zarezane krajeve spojiti bjelanjkom
6. Peći u zagrijanoj pećnici
7. Čim se se malo podignu, nožićem brzo razrezati svakog po širini na vratima pećnice (ne smiju se vaditi van)
8. Vratiti u pećnicu. Gornji dijelovi kolačića će se rasvcasti, tj. dići
9. Od bjeljanka izraditi čvrsti snijeg
10. Svaki kolačić još vruć namazati sa snijegom i pritisnuti u šećer
11. Vratiti u pećnicu i sušiti na slabijoj vatri
https://muzejuloncu.gmp.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=28#sigProId79e5f997f5