SASTOJCI (za 4 osobe)
- 0,5 kg oštrog brašna
- 1 žličica masti (za smjesu noklica)
- Vode koliko treba da se dobije žitka smjesa
- Voda za kuhanje
- 1 žlica masti za prženje
- 4 jaja
POSTUPAK:
1. Brašno posoliti, vilicom izraditi s masti
2. Dodati vodu da postane žitka smjesa
3. Vrhom žlice noklice s tanjura sipati u ključalu vodu
4. Kad se skuhaju procijediti ih
5. U posudi otopiti mast, izliti jaja, dodati ocijeđene noklice i miješati dok se jaja ne sjedine s noklicama
6. Posluživati toplo
View the embedded image gallery online at:
https://muzejuloncu.gmp.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=33#sigProGalleria879972286f
https://muzejuloncu.gmp.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=33#sigProGalleria879972286f