SASTOJCI:
- 5 jaja (5 kuhanih žumanjaka i 2 bjelanjaka)
- 25 dag kuhane šunke
- 1 glavica crvenog luka
- 15 dag maslaca
- 1 limun
- 3 žličice senfa
- Po ukusu bibera i crvene mljevene paprike
PRIPREMA:
1. Jaja skuhati na tvrdo
2. Propasirati svih 5 žumanjaka i 2 bjelanjaka
3. Ostatke kuhane šunke dobro usitniti (2 puta kroz mesoreznicu) i sjediniti s jajima
4. Luk naribati i sok dodati smjesi
5. Dodati razmekšani maslac, sok od limuna, senf, biber i crvenu mljevenu papriku
6. Sve sjediniti i staviti hladiti
Ovom paštetom možemo dan prije napuniti izdubljeni francuski kruh kojega netom prije posluživanja narežemo na tanke ploške
https://muzejuloncu.gmp.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=52#sigProIdb1a5bf83e0