SASTOJCI:
Nadjev:
- 1 kg badema, oraha, lješnjaka, grožđica, smokava, datulje, citronata, kitnkeza, suhih šljiva
- 1 kg šećera
- 1 dcl ruma
Tijesto:
- ½ kg brašna
- ¼ kg maslaca
- 10 dag šećera
- 2 cijela jaja
- malo vina
- čisto malo germe
PRIPREMA:
1. Prokuhane bademe narezati duguljasto, orahe i propržene lješnjake nasjeckati krupno, kao i ostalo suho voće
2. Dodati šećer, dobro izmiješati i preliti s 1 dcl ruma i ostaviti preko noći
3. Maslac razmrviti u brašnu i sa ostalim sastojcima zamijesiti tijesto
4. Nešto manje od pola tijesta zamijesiti s voćem, a od ostatka napraviti kruščiće
5. Kruščiće razvaljati, filati, namazati žumanjkom i ukrasiti prepolovljenim bademima
6. Staviti peći na 200˚C dok ne bude gotovo
7. Rezati nakon tri dana
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/101-klecenbrot-od-gospode-milkovic#sigProIdbcc8fa7d1b