Newsletter

SASTOJCI:

- 4 jaja

- 4 dl kajmaka (2 kisela vrhnja)

- 6 dl mlijeka

- 1 kvasca

- 1 žličica soli

-  60 dag kukuruznog brašna

- 15 dag šećera

- Tvrdi domaći šljivov pekmez

- Mast za mazanje tepsije

PRIPREMA:

- Cjela jaja izmutiti, dodati im uz stalno miješanje naizmjence mlijeko i kukuruzno brašno, i u malo mlijeka dignuti kvasac

- Uz stalno miješanje dodati sol i šećer

- Smjesa bi trebala biti malo gušća od one za palačinke

- Ostaviti na toplom da kvasac počne djelovati

- Neotopljenom masti namazati tepsiju

- Usuti smjesu u tepsiju prethodno namazanu neotopljenom masti

- Komade pekmeza koji kod pečenja trebaju potonuti u smjesu, rasporediti ravnomjerno

- Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva

- Rezati na velike kocke i servirati toplo

Joomla Template by Joomla51.com