SASTOJCI:
- 60 dag mekog brašna
- 1 kvasca
- 1 dl ulja
- 2 dl mlijeka
- 1 dl vode
- 1 prstohvat soli
- 15 dag šećera
- 3 vrhom pune jušne žlice masti
PRIPREMA:
- Usuti brašno u posudu i dodati sol
- U brašno postepeno dodavati kvasac dignut u malo mlijeka, ulje, vodu i ostatak mlijeka miješajući rukom
- Izrađivati tijesto rukom u posudi dok god ne postano kompaktno (što više, to će bolje 'proraditi' kvasac)
- Povremeno ruku mazati uljem da se tijesto ne lijepi za prste
- Čisti stolnjak posuti brašnom
- Razvaljati tijesto oklagijom, pa razvući prstima
- Razvučeno tijesto pokapati obilno sa zagrijanom masti i posuti šećerom
- Zamotati uz pomoć stolnjaka
- Štrucu lagano razvući rukama i staviti u namašćenu tepsiju
- Premazati štrucu s masti
- Peći na 200 stupnjeva u zagrijanoj pećnici, kad se zarumeni, smanjiti temperaturu
- Kad je pečena ponovno premazati s rastopljenom masti i pokriti krpom da malo otpočine
- Rezati i servirati toplo
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/108-suvara1#sigProIdc182d22187