SASTOJCI (ZA 10 LITARA):
- 2 jesenska pileta ili kopunića
- 3 žlice svinjske masti
- 2 malo veće glavice crvenog luka
- 3-4 mrkve
- 2 peršina
- 3-4 veća krumpira
- Sol, crvena paprika
- 10 l vode
- Za noklice: 4 jaja, voda i oštro brašno
PRIPREMA:
1. Na masti zažutiti sitno usitnjeni luk
2. Miješajući dodati žlicu crvene paprike
3. Dodati komade mrkve i peršina, te na komade izrezano meso
4. Dodati vodu i sol po ukusu te kuhati
5. Na polovici kuhanja dodati krumpir narezan na kockice
6. Kad je meso kuhano, dodati noklice, za koje se u posoljena jaja doda malo vode i brašna
View the embedded image gallery online at:
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/11-zivadski-paprikas#sigProIde946ccff6f
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/11-zivadski-paprikas#sigProIde946ccff6f