SASTOJCI:
- 2 kg svinjskih iznutrica (bijela i crna džigerica, bubrezi, srce), svježeg mesa od krojenja šunki i friške slanine
- 2 žlice svinjske masti
- 1 veća glavica crvenog luka
- 2 mrkve
- 1 peršin
- 4 žlice svinjske krvi
- 2 žlice oštrog brašna
- Crvena slatka paprika, sol, lovorov list
- 2 žlice vinskog octa
- 7 l vode
- Za noklice: 3 jaja, voda i oštro brašno
PRIPREMA:
1. Na masti zažutiti sitno usitnjeni luk i dodati crvenu papriku
2. Dodati vodu, iznutrice, meso i slaninu usitnjenu na kockice, lovorov list, te sol
3. Kad je meso kuhano dodati krv pomješanu s brašnom i octom, te promješati
4. Pred kraj dodati noklice, za koje se u posoljena jaja doda malo vode i brašna
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/12-crna-corba#sigProId6a7ef9a4af