Newsletter

NAPOMENA: Normative pojedinih namirnica kod tradicijskih jela je teško utvrditi. Količina namirnica ovisila je o ukusu i navikama pojedinca, a varirala je od obitelji do obitelji, od sela do sela, od potrebe do potrebe.


SASTAV:

- Voda

- Sjemenke bundeve

- Sol

- Papar

Tarana (oštro brašno, malo tople vode i sol)


PRIPREMA:

1. Sjemenke propeći i usitniti u mužaru

2. U uzavrelu, posoljenu vodu usuti usitnjene sjemenke i kuhati dok se ne počne dizati ulje

3. Dodati osušenu taranu napravljenu od brašna i vode, te kuhati desetak minuta dok se ne razmekša i ne poveže sa sjemenkama


NAPOMENA: Nekada se župa, brašno od sjemenki, kada bi pustilo ulje cijedila i bacala. Najvjerojatnije, jer je bila puna ostataka ovojnica sjemenki. Danas, kada se uglavnom uzgajaju golice, mislimo da bacanje nije potrebno.

Joomla Template by Joomla51.com