SASTOJCI:
- 1 kg očišćenih dunja
- 75 dag šećera
- Vode toliko da prekrije dunje
- 1 limun
PRIPREMA:
1. Dunje oprati, oguliti i isjeći na komadiće
2. Kuhati u posudi s malo vode tek da su prekrivene
3. Kad dunje omekane i voda ispari, višak vode odstaniti, ispasirati ih i izdrucati
4. Dodati šećer i limunov sok i po želji sjeckanih oraha
5. Miješati dok se ne prohladi
6. Istresti u oplahnuti limeni ili keramički kalup
7. Nakon barem mjesec dana sušenja istresti iz kalupa (NAPOMENA: ako želite kitnkez jesti ranije, poslije dodavanja šećera prokuhajte barem sat vremena)
8. Kitnkez se može odmah i jesti, ali je bolji što duže stoji
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/124-kitnkez#sigProId087a7d6a7a