Newsletter

SASTOJCI:

- Svinjske nogice, uši, rep i kožica

- Voda

- Korjenasto povrće: mrkva, peršin, celer

- Nekoliko krumpira

- Crveni i bijeli luk

- Začini: biber u zrnu, lovorov list, ljuta crvena paprika, mljevena crvena paprika,


PRIPREMA:

1. Ako su dijelovi svinje bili u pacu, ostaviti barem 24 sata da se odsole u vodi.

2. Kuhati na tihoj vatri oko 3 sata koliko je potrebno da se kosti počnu odvajati od mesa.

3. Dodati korjenasto povrće, krumpir, crveni i bijeli luk, biber i lovorov list.

4. Kuhati još 1 sat dok se nogice, uši i repovi, potpuno ne raspadnu

5. Tekućinu u kojoj se kuhala svinjska sitnež procijediti

6. Kosti odvojiti od ostataka

7. Meso, kožice, hrskavice i tetive rasporediti po tanjurima

8. Zaliti tekućinom, po površini posuti crvenu mljevenu papriku i pustiti da se ohladi

9. Služiti hladno uz dodatak limunovog soka

NAPOMENA: Kako se pače obično pravi od dostupne količine svinjskih nogica, ušiju, kožica i repova, teško mu je utvrditi normative. Kao i kod svih tradicijskih jela, učenje na pogreškama dio je 'kulinarskog' odrastanja. 

Joomla Templates by Joomla51.com