SASTOJCI:
- 25 dag riže
- 2 dag maslaca
- 15 dag šećera
- 3 žlice vruće vode
- 1 naranča
- 1 limun
- 3 žlice ruma
- 1 šaka krupno narezanih oraha
- 1 šaka krušnih mrvica
- čokolada za kuhanje
- 3 bjelanjka
- 1 žlica šećera u prahu
PRIPREMA:
1. Rižu skuhati u slanoj vodi na gusto, ali da riža jako ne omekani
2. U posudi rastopiti 2 dag maslaca i zašpinati 14 dag šećera
3. Dodati 3 žlice vruće vode, sok i koricu od 1 limuna i 1 naranče i prokuhati
4. Umiješati ocijeđenu rižu i dodati rum, krupno nasjeckane orahe i krušne mrvice
5. Zdjelu namazati i obložiti krušnim mrvicama
6. Istresti polovinu riže, naribati čokoladu za kuhanje prst debelo i prekriti drugom polovicom riže
7. Premazati sa snijegom od bjelanjaka u koje smo dodali šećer u prahu
8. Zapeći u pećnici
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/127-radecki-riza#sigProId87a8dabfc4