MUSAKA SA ŠPAROGAMA
SASTOJCI:
- vezica šparoga
- maslac
- malo šunke
- 1 manje pile
- 2 jaja
- vrhnje
- mlijeko
- sol
PRIPREMA:
1. Šparoge skuhati u slanoj vodi i ocjediti
2. Kalup namazati maslacem, posuti mrvicama i obložiti sa šparogama
3. Šunku samljeti ili izrezati na kockice
4. Pile ispeči, očistiti od kostiju, a meso sitno iskosati
5. Na šparoge u kalupu prvo staviti red usitnjene šunke, usitnjeno pileće meso
6. Sve zaliti s rastopljenim maslacem
7. Posebno umutiti 2 žumnajka s kajmakom, dodati malo mlijeka i umješati snijeg od 2 bjelanjka
8. Sve preliti preko šparoga i mesa
9. Zapeči u pećnici i služiti u kalupu u kojem se peklo
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/128-musaka-sa-sparogama#sigProIdf8e24a1af0