SASTOJCI:
- 4 kg svinjskih iznutrica (bijela i crna džigerica, bubrezi, srce), svježeg mesa od krojenja šunki i friške slanine
- 2 žlice svinjske masti
- 3 veće glavice crvenog luka
- Sol, crvena slatka paprika, lovorov list
- Vode po potrebi
- Krumpir
PRIPREMA:
1. Na masti zažutiti luk usitnjen na ploške i dodati crvenu papriku
2. Dodati iznutrice, meso i slaninu usitnjenu na kocke, začine
3. Podlijevati s malo vode sve dok meso ne bude gotovo
4. Krumpiru, koji se skuha u slanoj vodi, protisne kroz drucalicu ili se izgnječi, nije potrebno dodavati masnoće, jer je prženje dovoljno masno
View the embedded image gallery online at:
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/13-przenje-s-tenfanim-drucanim-krumpirom#sigProIdffaae753e4
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/13-przenje-s-tenfanim-drucanim-krumpirom#sigProIdffaae753e4