Newsletter

SASTOJCI:

Tijesto za listove:

- 10 jaja

- 20 dkg šećera

- 14 dkg brašna


Krema:

- 4 jaja

- 25 dkg šećera

- 1 vanili šećer

- 10 dkg čokolade za kuhanje

- 25 dkg maslaca ili margarina


Glazura:

- 21 dkg finog šećera


PRIPREMA:

Tijesto za kore:

1. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka

2. Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg

3. Dodati šećer i dobro izmiješati

4. Dodati  jedan po jedan žumanjak dobro miješajući

5. Dodati brašno i posljednji puta dobro promiješati

6. Pleh namazati s margarinom i uljem

7. Ako imate četvrtasti pleh, podijeliti masu na dva dijela i peći u dva navrata

8. Svaku ispečenu koru izrezati na 4 jednaka dijela


Krema:

1. Jaja dobro izmiješati sa šećerom i vanili šećerom

2. Neprestano miješajući kuhati na pari

3. Kad se dobro zapjeni dodati komade čokolade

4. Kuhati na pari uz stalno miješanje dok se čokolada ne otopi i sve ne postane gusta kompaktna masa

5. Staviti hladiti

6. Kad se ohladi umiješati omekšani maslac

7. Kremu mazati sloj po sloj po korama

8. Sa ostatkom namazati bočne stranice torte


Glazura:

1. Posljednju koru ostaviti na dasci

2. Rastopiti (zašpinati) šećer uz neprestano miješanje

3. Kad dobije zlatno-narančastu boju preliti preko kore

4. Dobro namazati veliki nož s margarinom

5. Zarezivati glazuru na komade uskih kriški, vodeći računa da se glazura ne stisne

Joomla Templates by Joomla51.com