Newsletter

SASTOJCI:

Biskvit za nadjev:

- 4 jaja

- 8 dkg šećera

- 7 dkg brašna

- Žlica kakaoa

- Pekmez od marelica


Sirup:

- Žličica crvenog ekstrakta

- 20 dkg šećera

- Voda

- Sok i naribana korica od 1 limuna

- Sok i naribana korica od 1 naranče

- 3 žlice ruma


Biskvit za kore torte:

- 6 jaja

- 12 dkg šećera

- 10 dkg brašna


Krema

- 4 žumanjka

- 15 dkg šećera

- Naribana korica i sok od 1 naranče

- 20 dkg maslaca


Bijeli premaz za ukrašavanje

- 4 bjelanjka 

- 12 žlica šećera

 

PRIPREMA:

Biskvit za nadjev:

1. Izmješati jaja, šećer i brašno

2. Smjesu razdijeliti na dva dijela

3. Jedan ostaviti žut, a u drugi umiješati kakao

4. Peći u namazanom plehu, a potom izrezati na kockice


Sirup:

1. Špinati šećer

2. Dodati vodu da prekrije šećer i pustiti da dobro prokuha

3. Dodati sok i naribanu koricu limuna i naranče, dobro promiješati i dodati rum

4. Žuti dio biskvita pokapati sa crvenilom

5. U tekućinu dodati crvene i smeđe kockice biskvita i ostaviti ih da se dobro upiju


Biskvit za kore torte:

1. Izmiješati sastojke i peći u obliku za tortu

2. Kada se ohladi prerezati na dvije kore


Krema:

1. Žumanjke izmiješati sa šećerom

2. Dodati naribanu koricu i sok naranče

3. Kuhati na pari

4. Kada se ohladi dodati izrađeni maslac


Postupak slaganja:

1. Donju polovicu namazati pekmezom

2. Ravnomjerno složiti namočene kockice šarenog biskvita

3. Položiti gornji dio biskvita torte i pokapati ga sokom naranče

4. Namazati kremom

5. Tortu premazati s dobro izlupanim snijegom od bjelanjaka koje smo sa šećerom istukli na pari

6. Ukrasiti po nahođenju sa cvijećem ili uskrsnim bombonima


Joomla Template by Joomla51.com