SASTOJCI:
Biskvit za nadjev:
- 4 jaja
- 8 dkg šećera
- 7 dkg brašna
- Žlica kakaoa
- Pekmez od marelica
Sirup:
- Žličica crvenog ekstrakta
- 20 dkg šećera
- Voda
- Sok i naribana korica od 1 limuna
- Sok i naribana korica od 1 naranče
- 3 žlice ruma
Biskvit za kore torte:
- 6 jaja
- 12 dkg šećera
- 10 dkg brašna
Krema
- 4 žumanjka
- 15 dkg šećera
- Naribana korica i sok od 1 naranče
- 20 dkg maslaca
Bijeli premaz za ukrašavanje
- 4 bjelanjka
- 12 žlica šećera
PRIPREMA:
Biskvit za nadjev:
1. Izmješati jaja, šećer i brašno
2. Smjesu razdijeliti na dva dijela
3. Jedan ostaviti žut, a u drugi umiješati kakao
4. Peći u namazanom plehu, a potom izrezati na kockice
Sirup:
1. Špinati šećer
2. Dodati vodu da prekrije šećer i pustiti da dobro prokuha
3. Dodati sok i naribanu koricu limuna i naranče, dobro promiješati i dodati rum
4. Žuti dio biskvita pokapati sa crvenilom
5. U tekućinu dodati crvene i smeđe kockice biskvita i ostaviti ih da se dobro upiju
Biskvit za kore torte:
1. Izmiješati sastojke i peći u obliku za tortu
2. Kada se ohladi prerezati na dvije kore
Krema:
1. Žumanjke izmiješati sa šećerom
2. Dodati naribanu koricu i sok naranče
3. Kuhati na pari
4. Kada se ohladi dodati izrađeni maslac
Postupak slaganja:
1. Donju polovicu namazati pekmezom
2. Ravnomjerno složiti namočene kockice šarenog biskvita
3. Položiti gornji dio biskvita torte i pokapati ga sokom naranče
4. Namazati kremom
5. Tortu premazati s dobro izlupanim snijegom od bjelanjaka koje smo sa šećerom istukli na pari
6. Ukrasiti po nahođenju sa cvijećem ili uskrsnim bombonima
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/136-punc-torta#sigProId05296e7b3c