SASTOJCI:
ZA KORE:
- glatko brašno
- sol
- ulje
- mlaka voda
ZA NADJEV:
- bundeva turkinja
- po želji, malo oraha, jabuka ili cimeta
ZA PREMAZIVANJE:
- kiselo vrhnje
- usitnjeni šećer
PRIPREMA:
1. U glatko brašno dodati sol, malo ulja i zamjesiti kuhačom, a još bolje prstima, meko tijesto dodavajući toplu vodu.
2. Kad se počne odljepljivati od posude i s prstiju, umotati ga u čistu krpu i pustiti da odpočine.
3. Na velikom, brašnom posutom stoljnjaku, tijesto razvlačiti prstima sa svih strana dok se sasvim ne utanji.
4. Odrezati zadebljale rubove.
5. Naribati bundevu i posuti preko kore uz dodatak cimeta, oraha ili malo jabuka.
6. Podizanjem jednog kraja stoljnjaka srolati koru s nadjevom.
7. Savijaču ili štrudl staviti u namašćeni protvan/tepsiju i peći na 180 stupnjeva Celzijusa dok ne porumeni i zamiriši.
8. Kad je pečen, premazati ga kiselim vrhnjem i posuti sitnim šećerom.
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/137-strudl-s-bundevom-turkinjom#sigProId434ab0ddfc