Newsletter

SASTOJCI:

ZA KORE:

- glatko brašno

- sol

- ulje

- mlaka voda

 
ZA NADJEV:

- bundeva turkinja

- po želji, malo oraha, jabuka ili cimeta


ZA PREMAZIVANJE:

- kiselo vrhnje

- usitnjeni šećer


PRIPREMA:

1. U glatko brašno dodati sol, malo ulja i zamjesiti kuhačom, a još bolje prstima, meko tijesto dodavajući toplu vodu.

2. Kad se počne odljepljivati od posude i s prstiju, umotati ga u čistu krpu i pustiti da odpočine.

3. Na velikom, brašnom posutom stoljnjaku, tijesto razvlačiti prstima sa svih strana dok se sasvim ne utanji.

4. Odrezati zadebljale rubove.

5. Naribati bundevu i posuti preko kore uz dodatak cimeta, oraha ili malo jabuka.

6. Podizanjem jednog kraja stoljnjaka srolati koru s nadjevom.

7. Savijaču ili štrudl staviti u namašćeni protvan/tepsiju i peći na 180 stupnjeva Celzijusa dok ne porumeni i zamiriši.

8. Kad je pečen, premazati ga kiselim vrhnjem i posuti sitnim šećerom.

Joomla Template by Joomla51.com