SASTOJCI:
- 1 kg crnog brašna
- 2 l vode
- Soli po okusu (1 žičica)
- 1 žlica masti ili ulja
- Mlijeko, vrhnje ili jogurt
PRIPREMA:
1. U posudi s debelim dnom miješati brašno dok ne poprimi ravnomjernu lijepu smeđu boju
2.Za to vrijeme zakuhati vodu uz dodatak soli
3. Kad je brašno prženo, usuti kipuću vodu uz stalno mješanje da se ne stvore grudice
4. Usuti masnoću i mješati dok se ne prožme s brašnom.
5. Servrati u tanjuru s mlijekom, vrhnjem ili jogurtom
6. Može stajati 2-3 dana, pa može poslužiti kao zamjena za bilo koji brašnasti prilog uz mesna jela.
View the embedded image gallery online at:
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/143-sterc#sigProId1e1db437a9
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/143-sterc#sigProId1e1db437a9