SASTOJCI:
Za tijesto
- 40 dag brašna tipa 550
- 20 dag maslaca
- pola praška za pecivo
- 1 vanili šećer
- 10 dag usitnjenog šećera
- 4 žumanjka
- Malo mlijeka
Nadjev
- 1 kg neočišćenih višanja
Za snijeg
- 24 dag šećera
- 4 bjelanjka
POSTUPAK:
1. Očistiti višnje
2. U brašnu i prašku za pecivo razmrviti maslac
3. Dodati šećer i žumanjke
4. Uz pomoć malo mlijeka umijesiti prhko tijesto i razvaljati ga na veličinu tepsije
5. U namašćenu i pobrašnjenu tepsiju položiti tijesto koje valja ispeći do pola na 200 stupnjeva
6. Na polupečeno tijesto dodati očišćene višnje i snijeg
7. Temperaturu u pećnici potrebno je povremeno skidati do 100 stupnjeva kako bi se snijeg dovoljno isušio
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/146-kolac-od-visanja#sigProIdea4ff78f44