Newsletter

SASTOJCI:

Za tijesto

- 40 dag brašna tipa 550

- 20 dag maslaca

- pola praška za pecivo

- 1 vanili šećer

- 10 dag usitnjenog šećera

- 4 žumanjka

- Malo mlijeka

Nadjev

- 1 kg neočišćenih višanja

Za snijeg

- 24 dag šećera

- 4 bjelanjka

POSTUPAK:

1. Očistiti višnje

2. U brašnu i prašku za pecivo razmrviti maslac

3. Dodati šećer i žumanjke

4. Uz pomoć malo mlijeka umijesiti prhko tijesto i razvaljati ga na veličinu tepsije

5. U namašćenu i pobrašnjenu tepsiju položiti tijesto koje valja ispeći do pola na 200 stupnjeva

6. Na polupečeno tijesto dodati očišćene višnje i snijeg

7. Temperaturu u pećnici potrebno je povremeno skidati do 100 stupnjeva kako bi se snijeg dovoljno isušio

Joomla Template by Joomla51.com