(kuharice Mire Matić)
SASTOJCI:
- ½ l kukuruznog brašna
- ½ l mlijeka
- 12 dag maslaca
- 20 dag šećera
- 3 jaja
- 2 mjerice vrhnja
- prstohvat soli
- 2 dag kvasca
- šaka mljevenih oraha
- med
PRIPREMA:
1. Kukuruzno brašno pofuriti s vrućim mlijekom
2. Maslac, šećer i žumanjke dobro izraditi
3. Sjediniti s pripravljenim brašnom
4. Dodati vrhnje i kvasac dignut na mlijeku, te snijeg od bjelanjaka
5. U dobro namazanu tepsiju izliti polovicu mase
6. Dodati mljevene orahe, pokapati rastopljenim medom i na to drugu polovicu mase
7. Pustiti da se digne i peći dok ne pozlati
View the embedded image gallery online at:
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/149-fina-kukuruzna-bazlamaca#sigProIdb418a7058c
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/149-fina-kukuruzna-bazlamaca#sigProIdb418a7058c