SASTOJCI:
- kuhani krumpir
- oštro brašno
- sol
- slanina
PRIPREMA:
1. skuhati krumpir i iznječiti ga
2. u topli posoljeni krumpir, mješajući na vatri dodavati brašno (napomena: brašno se obično dadaje u hladni krumpir, ali Robert tvrdi da je opravdano da se brašno dodaje u vrući krumpir jer radi vlage koja se isparava krumpir 'pije' manje brašna )
3. na tavici uz malo masti ispržiti slaninu
4. izvaditi slaninu
5. komad dobivene kaše rasporediti u dobivenu masnoću i pržiti dok ne uhvati koricu, a potom okrenuti
6. servirati vruće uz prženu slaninu
View the embedded image gallery online at:
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/162-sulkovacki-sterc#sigProId785cbe69b1
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/162-sulkovacki-sterc#sigProId785cbe69b1