SASTOJCI:
- Glavica kiselog kupusa
- Samljevene ili istucane bučine sjemenke
- Bučino ulje
- 2 velika ribana krumpira
- 1 crveni luk
- Nekoliko režnjeva bijelog luka
- Šaka riže
- Odeblja kriška kruha
- Slatka, crvena mljevena paprika
- Ljuta, crvena mljevena paprika
- Papar
- Sol
PRIPREMA:
1. Kiseli kupus dobro oprati
2. U posudi na bučinom ulju kratko prodinstati crveni i bijeli luk te samljevene bundevine sjemenke
3. Kad se smjesa prohladi dodati ostale sastojke te puniti i zavijati listove kiselog kupusa
4. Na dno posude za kuhanje usuti bundevino ulje, složiti sarme na sjeckani kupus, te poklopiti s listovima sarme
5. Dodati vodu, pa sve poklopiti manjim tanjurom i pritisnuti posudom s vodom
6. Kuhati na tihoj vatri sat, sat i pol dok kupus ne omekani
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/164-posna-sarma-recept#sigProId1891ae1ca8