SASTOJCI:
- 15 dag putra
- 25 dag svježeg kravljeg sira
- žica kiselog vrhnja
- 6 slanih srdelica
- vlasac
- kopar
- malo ukiseljenih kapara
- 2 mlada luka, dovoljan je samo bijeli dio
- papar, mljevena crvena slatka paprika, po potrebi sol
PRIPREMA:
1. Sjediniti putar, žlicu kiselog vrhnja, isjeckani luk, po ukusu kopra i vlasca, kapare, od kostiju očišćene slane srdele
2. Sve izmješati sa štapnim mikserom
3. Dodati sir i začine
4. Nastaviti mješati dok ne postane kompaktna smjesa
5. Premjestiti u prikladnu posudu za čuvanje i staviti u hladnjak da se stegne
6. Komadiće kruha lagano prepržiti i vruće ih mazati s liptauerom
7. Zaliti dobrim bijelim vinom
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/166-liptauer-sirni-namaz-sa-srdelicama#sigProId5f5c4df7e6