SASTOJCI:
- 1 litra mlijeka
- 7 jaja
- meko brašno (po potrebi)
- 2 žlice šećera
- 2 žličice soli
- mast za prženje
PRIPREMA:
1. Izlupanim jajima dodati mlijeko, sol i šećer
2. Miješajući dodavati brašna dok ne dobijemo smjesu malo gušću nego za palačinke
3. Zagrijati mast u dubljoj posudi i isprobati s kapljicom smjese da li je dovoljno vruća
4. Dno lijevka začepiti prstom i uliti dvije zaimače (šeflenke) smjese
5. Prinijeti lijevak sa smjesom nad ugrijanu masti, maknuti prst i sipati smjesu od sredine prema rubovima posude
6. Povremeno protresti posudu s masti tako da se gojtani lijepo prže sa svih strana
7. Okrenuti pažljivo vilicom gojtan
8. Kada je lijep rumen, izvaditi ga na upijajući papir
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/171-gojtani#sigProId0f107c211b