Newsletter

 SASTOJCI:

Tijesto za kore:

- 6 dl mlijeka

- ½ kg oštrog brašna

- ½ kg mekog brašna

- 1 ½ kvasac

- 6 žlica šećera

- 1 vanili šećer

- Limunova korica

- Prstohvat soli

- 1 žumanjak

- 6 žlica rastopljene masti


Nadjevi:

- Rogač, mak, cimet, orasi, pekmez, kakao, grožđice, izmrvljeni stari kruh,

- Rastopljena mast za prskanje po nadjevima

- Topla voda za prskanje po nadjevima

- 36 žlice šećera


POSTUPAK:

1. U posudu usuti rastopljenu mast ili ulje, naribanu limunovu koricu, šećer, vanili šećer, razmrvljeni kvasc, sol i ugrijano mlijeko

2. Sve lagano sjediniti

3. Dodati žumanjak i prethodno pomješano oštro i meko brašno

4. Rukama izraditi podatno tijesto, sve dok se ne počne odljepljivati od stijenki posude i ruku

5. Tijesto pobrašniti i podijeliti u 7 jednakih lopti

6. Lopte od tijesta ostaviti pod krpom da se dižu

7. Za to vrijeme pripremiti nadjeve

8. Pofurenom rogaču, maku, orasima, mrvicama i cimetu, te kakau dodati po 6 žlica šećera

9. Dignute lopte od tijesta razvaljati u kore

10. Kore slagati u namašteni lim, dodavajući nadjeve (orasi, mrvice s cimetom, rogač, mak, kakao s grožđicama i na kraju pekmez s orasima) koje je potrebno dobro poprskati s rastopljenom masnoćom i toplom vodom

11. Od posljednje lopte tijesta napraviti ukrase na posljednjoj kori

12. Staviti u pećnicu na 180 stupnjeva

13. Vruću premazati ušećerenom vodom, te pokriti krpom i najlonom

14. Ukrasiti sitnim šećerom

15. Rezati hladno

 

Joomla Template by Joomla51.com