Newsletter

SASTOJCI:

- 1 šalica masti

- 1 šalica punomasnog vrhnja

- mekog i oštrog brašna pomiješanog koliko treba da se dobije podatno tijesto

- 1 kvasac

- šećera po potrebi

- mrvica soli


PRIPREMA:

1. izmrviti kvasac u malo mlijeka i šećera, te pustite da se diže

2. pomiješati mast i vrhnje

3. spojiti dignuti kvasac, mast i vrhnje

4. dodati brašna koliko je potrebno da se zamjesi podatno, čvrsto tijesto

5. tijesto zamotati u krpu i objesiti na kuhaču u vodu

6. kad se preokrene (za pola sata)  izvaditi iz vode i krpe na pobrašnjenu dasku

7. kidati komadiće i valjati ih u glistu dugačku oko 25 cm, promjera 5 mm

8. krajeve savijati u suprotnom smjeru oblika slova S i slagati na papir za pečenje

9. staviti odmah peći na 180 – 200 C dok ne porumene

Joomla Template by Joomla51.com