SASTOJCI:
- 1 šalica masti
- 1 šalica punomasnog vrhnja
- mekog i oštrog brašna pomiješanog koliko treba da se dobije podatno tijesto
- 1 kvasac
- šećera po potrebi
- mrvica soli
PRIPREMA:
1. izmrviti kvasac u malo mlijeka i šećera, te pustite da se diže
2. pomiješati mast i vrhnje
3. spojiti dignuti kvasac, mast i vrhnje
4. dodati brašna koliko je potrebno da se zamjesi podatno, čvrsto tijesto
5. tijesto zamotati u krpu i objesiti na kuhaču u vodu
6. kad se preokrene (za pola sata) izvaditi iz vode i krpe na pobrašnjenu dasku
7. kidati komadiće i valjati ih u glistu dugačku oko 25 cm, promjera 5 mm
8. krajeve savijati u suprotnom smjeru oblika slova S i slagati na papir za pečenje
9. staviti odmah peći na 180 – 200 C dok ne porumene
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/187-ne-diraj-me-diko#sigProId40d578c792