SASTOJCI:
- ½ kg brašna
- 25 dkg masti
- 3 žumanjka
- 15 zrna klinčića
- 1 žličica cimeta
- 4-5 žlica šećera
- Na vrh noža sode bikarbone
- Malo mlijeka
- Pekmez
- ½ limuna
PRIPREMA:
1. Razmrviti mast u brašnu, dodati ostale sastojke i s mlijekom zamijesiti glatko tijesto
2. 1/3 tijesta rastanjiti na veličinu manje, prethodno namazane tepsije
3. Tijesto u tepsiji namazati pekmezom kojega se razrijedilo sa ½ limuna
4. Od ostatka tijesta iskorojiti trake i iskrižati kao gornji sloj poput rešetke
5. Peći na 200 °C
6. Kad je pečeno, rezati na kocke i posipati šećerom
View the embedded image gallery online at:
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/22-pozeski-fakin#sigProId4ee7ba5e86
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/22-pozeski-fakin#sigProId4ee7ba5e86