SASTOJCI:
- 45 dkg oštrog brašna
- 15 dkg masti ili maslaca
- 15-20 dkg šećera
- 3 žumnjka
- 2 žlice vina
- Kajmak po potrebi
PRIPREMA:
1. Mast ili maslac izmrviti i sjediniti sa brašnom
2. Dodati šećer, žumanjke, vino i umijesiti s kajmakom u glatko tijesto
3. Tijesto tanko razvaljati (0,5 cm)
4. Rezati okruglim modlom za kekse i peći na oko 200 ºC da budu svijetlo žuti.
5. Napomena: Bolji su kada stoje nekoliko dana.
View the embedded image gallery online at:
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/23-pozeske-pogacice-od-kajmaka#sigProIdd2d9b9a8c3
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/23-pozeske-pogacice-od-kajmaka#sigProIdd2d9b9a8c3