SASTOJCI:
- 1 kg krumpira
- 1 srednja glavica crvenog luka
- 1 jaje
- 2 ljuske jajeta mlake vode
- meko brašno po potrebi
- sol, papar, mljevena crvena paprika
PRIPREMA:
1. krumpir s ljuskom skuhati i očistiti
2. na masnoći ispržiti sitno iskosani luk
3. dodati krumpire i izgnječiti ih
4. začiniti solju, crvenom mljevenom paprikom
5. od jednog jajeta, soli, mlake vode koliko stane u dvije ljuske od jajeta i brašna napraviti glatko tijesto
6. razvaljati ga i izrezati u obliku trganaca ili krpica
7. tijesto skuhati u slanoj vodi i dodati krumpirima i luku
8. dodati papar i sve dobro promiješati
9. servirati toplo uz salatu od svježih krastavaca i kajmaka
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/232-granadir-mars#sigProId88bf51fb86