Newsletter

 

SASTOJCI:

TIJESTO:

- 1,5 kg mekog brašna

- 0,5 kg oštrog brašna

- 1,5 žlica soli

- 2,5 dl masti

- 2 dl mlijeka

- ¼ kockice kvasca

- 1 dl blago zagrijane vode

- 1 dl blago zagrijanog vina


NADJEV:

- 3, 5 kg mljevene svinjetine

- 7 dag soli

- 4 dag bijelog luka

- 2 dag ljute paprike

- malo šećera


PRIPREMA:

1. Sjediniti sastojke za nadjev uz dobro miješanje da se dobije smjesa kao za kobasice i ostaviti na hladnom

2. U mlijeko staviti kvasac da se digne

3. Sjediniti meko i oštro brašno, miješajući dodati sol i rastopljenu mast

4. Dodati dignuti kvasac, mlaku vodu i vino, dobro promiješati

5. Glatko i meko tijesto izrezati u jufke, pokriti i ostaviti da se dignu

6. Razvaljati jufke na debljinu oko 1 cm i dobro premazati s rastopljenom masti

7. Izrezati na kvadratiće, te na svaki kvadratić staviti hrpicu pripremljene smjese kao za kobasice

8. Krajeve tijesta podići i slagati ćuptete jednu uz drugu u dobro namašćenu tepsiju

9. Pokapati dobrano s masti

10. Peći na 200 stupnjeva, pa pred kraj povisiti temperaturu pećnice na 250 stupnjeva, dok ne porumene

NAPOMENA: Od ove količine dobit ćete 5 velikih tepsija ćupteta

 

Joomla Templates by Joomla51.com