SASTOJCI:
- 50 dag mekog brašna
- 1 kvasac
- 1 žličica šećera
- 2 dl mlijeka
- 2 jaja
- 2 žlice ulja
- 1/5 žličice soli
- mast za prženje
POSTUPAK:
1. U mlakom mlijeku otopiti šećer, 1,5 žlica brašna i uzdići kvasac
2. Brašno prosijati, dodati jaja, sol i dignuti kvasac
3. Zamiješati sastojke i dodati ulje
4. Tijesto dobro izraditi i ostaviti pokriveno da počiva dok se ne digne
5. Okruglim modlom napraviti kovrtanje i pustiti ih da se dižu
6. Zagrijati mast
7. Kod stavljanja kovrtanja u mast u sredini prstima napraviti rupu
8. Kada se kovrtanj zarumeni s jedne strane, okrenuti ga na drugu stranu
9. Pečene kovrtanje stavljati na upijajući papir
10. Pošećeriti kristal šećerom svaki posebno
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/248-kovrtanji#sigProIde610af84b4