Newsletter

 

SASTOJCI:

- 50 dag mekog brašna

- 1 kvasac

- 1 žličica šećera

- 2 dl mlijeka  

- 2 jaja

- 2 žlice ulja

- 1/5 žličice soli

- mast za prženje


POSTUPAK:

1. U mlakom mlijeku otopiti šećer, 1,5 žlica brašna i uzdići kvasac       

2. Brašno prosijati, dodati jaja, sol i dignuti kvasac

3. Zamiješati sastojke i dodati ulje

4. Tijesto dobro izraditi i ostaviti pokriveno da počiva dok se ne digne

5. Okruglim modlom napraviti kovrtanje i pustiti ih da se dižu

6. Zagrijati mast

7. Kod stavljanja kovrtanja u mast u sredini prstima napraviti rupu

8. Kada se kovrtanj zarumeni s jedne strane, okrenuti ga na drugu stranu

9. Pečene kovrtanje stavljati na upijajući papir

10. Pošećeriti kristal šećerom svaki posebno

 

Joomla Template by Joomla51.com