SASTOJCI:
TIJESTO
- 6 žumanjaka
- 14 dag šećera
- 14 dag oraha
- 1 žlica prezle
- 6 bjelanjaka/ snijeg
FIL
- 2-3 žlice vrhnja
- 2-3 žlice šećera
- 2-3 žlice mljevenih oraha
GLAZURA
- 20 kocki šećera ili 20 malih žlica šećera
- 3 žlice vode
- 2 štange čokolade za kuhanje
- 3 žlice oraha
- 1 žlica ruma
- maslaca veličine oraha
PRIPREMA:
1. Izmiješati žutanjke sa šećerom dodati orahe i prezlu te na kraju snijeg od bjelanjaka. Izliti u namaštenu tepsiju 30x30 cm i peći da bude kao prst debelo u prethodno zagrijanoj pećnici.
2. Kad je pečeno ostaviti da se ohladi
3. Sjediniti sve sastojke za fil i kuhati na pari
4. Premazati preko ohlađenog tijesta
5. Kuhati šećer sa vodom, dodati čokoladu za kuhanje i orahe te kuhati dok ne bude gusto, na kraju umiješati rum te maslac
6. Preliti preko kolača
7. Pustiti da se ohladi
8. Rezati na rombove
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/253-pester-snite#sigProIdf981a9885c