SASTOJCI:
REZANCI:
- ½ kg oštrog brašna
- Mlake vode po potrebi
- 1 jaje
ČORBA
- 25 dag istucanih bundevinih sjemenki
- 1,5 l vode
- Soli po ukusu
PRIPREMA:
1. Za rezance umijesiti tijesto s mlakom vodom, brašnom, jajetom i malo soli
2. Ostaviti kratko da počiva pod krpom
3. Tijesto rastanjiti na 0,5 cm i rezati na 1 cm široke i 4 cm duge rezance
4. Istucane sjemenke bundeve preliti posoljenom kipućom vodom i miješajući prokuhati
5. Dodavati vodu, posoliti po ukusu i kad zakuha staviti pripremljene rezance
6. Kuhati dok ne bude gotovi
View the embedded image gallery online at:
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/259-rezanci-na-zufi#sigProId6ed5f1e7bb
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/259-rezanci-na-zufi#sigProId6ed5f1e7bb