SASTOJCI:
- 3 krumpira
- 1 manja glavica luka
- 3-4 režnja češnjaka
- 2 jaja (nekada kada je velika post pravili su i bez jaja)
- 1 šaka riže
- Nekoliko režnjeva slanine
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 žličica crvene paprike
- Na vrh žličice papra
- 1 žličica soli
- 1 žličica Vegete
ZAPRŠKA:
- 1 žlica masti
- 1 žlica vrhom brašna
- 1 žličica mljevene crvene paprike
PRIPREMA:
1. Očistiti crveni i bijeli luk, te krumpir
2. Naribati krumpir i češnjak, nasjeckati crveni luk
3. Sitno narezati slaninu
4. Dodati papar, mljevenu crvenu papriku, sol i Vegetu
5. Sve dobro pomiješati
6. Odvojiti listove kiselog kupusa i svakome odrezati glavnu žilu
7. Puniti listove s nadjevom
8. Napuniti posudu sa sarmom, na vrh staviti jedan list i zaliti sve vodom
9. Sarmu poklopiti manjim tanjurićem i poklopcem, te pustiti da se kuha
10. Pred sam kraj dodati zapršku od masti, brašna i crvene mljevene paprike
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/262-sarma-s-krumpirom-ii-slaninom#sigProIde904621abe