SASTOJCI:
- 1,5 kg divljeg zeca
- 300 g korjenastog povrća
- 1 l slane vode
- 2 dl crvenog vina
- 1,25 dl octa
- 5 zrna papra
- 100 g slanine
- 200 g masti
- 2 žlice kajmaka
- 100 g brašna
- Sol, papar
- 100 g kompota od višanja
PRIPREMA:
1. Za marinadu (pac, rasol) prokuhati 1 litru slane vode, vino, ocat sitno izrezano korjenasto povrće i papar pola sata
2. Meso zeca temeljito očistiti, preliti ohlađenom pripremljenom marinadom i ostaviti 24 sata
3. Meso zeca nabosti s komadićima slanine
4. Umočiti u brašno i kratko prepržiti s obje strane na masti zajedno s dijelom povrća iz marinade
5. Staviti peći u pećnicu podlijevajući tekućinom iz marinade
6. Za to vrijeme na masti kratko karamelizirati šećer kojim preliti zeca u pećnici
7. Ostatak povrća protisnuti i u marinadi prokuhati uz dodatak kajmaka i brašna
8. Preliti prije serviranja po pečenom zecu
9. Servirati uz kompot ili zelenu salatu
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/263-divlji-zec#sigProIdda49a1cd1b