SASTOJCI:
- 6 kom jaja
-300 g maslaca
- 250 g šećera
- 150 g čokolada za kuhanje
- 120 g brašno
- 100 g pirea od kestena
- 2 dl kajmaka
- 1 boja za maslac
PRIPREMA:
1. Za tijesto dobro izraditi maslac i šećer
2. Umiješati žumanjke i naribanu čokoladu
3. Dodavati naizmjence brašno i snijeg od bjelanjaka
4. Smjesu izliti u namašćeni okrugli kalup za torte i peći 45 minuta na umjerenoj vatri
5. Ohlađenu razrezati na dva dijela
6. Puniti je nadjevom od dobro izrađenog kajmaka i pasiranih kestena
7. Ukrasiti uzorcima trobojnice dodajući crvenu i plavu boju
View the embedded image gallery online at:
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/264-hrvatska-torta#sigProId31545913a4
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/264-hrvatska-torta#sigProId31545913a4