SASTOJCI:
- 25 dag brašna ,
- 1 žlica ulja,
- 1 žica octa
- 1,25 dl tople vode,
- 1 žličica cimeta
- 3 šake grožđa muškat hamburg,
- 30 dag mljevenih orasa
- Šećera po želji
PRIPREMA:
1. Od brašna, ulja, octa, soli i vode zamijesiti glatko tijesto
2. Nauljiti i ostaviti ga počiva pola sata
3. Razvući tijesto preko površine stola
4. Od rubova skinuti višak tijesta
5. Po polovici ravnomjerno posuti s orasima, šećerom i grožđem
6. Posuti još jednom uljem
7. Zaviti sa svake strane, da nadjev ne ispada, te pažljivo podižući stolnjak od strane nadjeva, zamotati štrudlu
8. Štrudlu dobro namazati uljem i peći na 200 stupnjeva Celzijusa.
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/269-razvucena-strudla-s-grozdem-i-orasima#sigProGalleria71a3d9a348