SASTOJCI
- ½ l mlijeka
- 1 kg mekog brašna
- 1 mala žlica šećera
- 1 kvasac
- 1 žlica ulja,
- 30 dag što masnije slanine
PRIPREMA:
1. Od sastojaka i dignutog kvasca zamijesiti tijesto i ostaviti da se diže
2. U međuvremenu izrezati slaninu na malo veće jednake komadiće
3. Premjestiti tijesto, rastanjiti na veličinu tepsije
4. U namašćenu tepsiju položiti tijesto
5. Ravnomjerno na tijestu poslagati izrezane komadiće
6. Prije pečenja čvarkaru izrezati na jednake kocke
7. Peći na 200 stupnjeva Celzijusa
View the embedded image gallery online at:
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/270-cvarkara-sa-slaninom#sigProId72bb01fd9c
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/270-cvarkara-sa-slaninom#sigProId72bb01fd9c