SASTOJCI:
- Trganci
25 dkg oštrog brašna
1 prstohvat soli
Vode po potrebi
- Čorba
1,5 l vode
1 žlica masti
1 crveni luk
1 prstohvat crvene paprike
Sol po ukusu
PRIPREMA:
1. Od brašna i vode zamijesiti srednje tvrdo tijesto
2. Tijesto rastanjiti oklagijom, izrezati nožem na komade
3. Svaki komad kidati prstima u ključalu vodu
4. Na masti kratko ispržiti nasjeckani crveni luk uz dodatak crvene mljevene paprike
5. Kad je tijesto kuhano, u vodu koju smo posolili po ukusu, dodati pripremljenu zapršku od masti, luka i crvene mljevene paprike
View the embedded image gallery online at:
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/40-corba-s-trgancima#sigProIdc3c5de78d5
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/40-corba-s-trgancima#sigProIdc3c5de78d5