Količine sastojaka ovise o ukusu i broju osoba koje će ga jesti.
SASTOJCI:
- svježe proljetne koprive
- mast
- brašno
- mlijeko
- sol i biber
PRIPREMA:
1. Ubranim koprivama odvojiti listove i vrhove, te ih oprati
2. Koprive prokuhati u vodi
3. U međuvremenu načiniti zapršku od masti i brašna kojoj se doda mlijeko
4. Sjedinjenom mlijeku sa zaprškom u kojemu ne smije biti grudica, dodaju se nasjeckane izblanširane koprive
5. Jede se toplo
6. Iako siromaško, ovo ukusno jelo iznimno je zdravo za proljetnu detoksikaciju organizma
View the embedded image gallery online at:
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/56-spinat-od-kopriva#sigProIdec568545bf
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/56-spinat-od-kopriva#sigProIdec568545bf